|
|
|
חדשות כלים וטיפים: למנהל, ליזם, למנכ"ל ולבעלים - | אסטרטגיה | ניהול | שיווק | כספים | - אפריל 2008 הרשמה ! |
|
פינת המתכון
והפעם בפינת המתכון: המנגל
מהו מנגל? איך "למנגל" כהלכה ?
רעיונות וטיפים לממנגל המתחיל והמתקדם
והפעם בפינת המתכון: המנגל
כבר משחר ימי ההסטוריה, למד האדם הקדמון כי בשר צלוי טעים יותר מבשר חי.
לרגל יום העצמאות ו"חג המנגל" הלאומי - מדור מיוחד
מהו המנגל ?
המנגל (בעברית צחה - אסכלה) הוא אחת משיטות הבשר האהובות ביותר.
מוכרים 3 סוגי מנגל על יתרונותיהם וחסרונותיהם:
מנגל הפחמים: המוכר והנפוץ ביותר, זול, קל ולטענת רבים בעל הטעם הטוב ביותר,
עם זאת לוקח הרבה זמן להכינו, הוא "מעשן" הרבה ומצריך מיומנות בהכנת בשר
מסקנה: זה המנגל האמיתי - למנגליסטים האמיתיים. . .
מנגל גז: נוח יחסית לתפעול, מאפשר פיזור חום אחיד, נקי יחסית, עדיין יש טעם "מעושן",
עם זאת יקר ביותר, כבר ואינו נייד.
מסקנה: פשרה אפשרית לברביקיו ביתי.
מנגל חשמל: נוח מאוד לתפעול, חום אחיד ביותר, ניתן להכנה בתוך הבית
עם זאת - זה מנגל זה ?!.... פחות נוח לניקוי, לשימוש בבית בלבד, אין "טעם"
מסקנה: לשימוש בדוחק רב על תקן מנגל...
טיפים למנגל:
- בשר טוב - אבן היסוד הראשונה הוא בשר טוב - מומלצים יחסים טובים עם הקצב
- מרינדה - ניתן להכין מרינדה באופנים שונים אך כלל המפתח הוא פשוט:
שילוב של שמן ונוזל טעם כלשהו (לימון, צ'ימיצ'ורי, יין, תפוזים, סויה, קולה.....) ותבלינים.
יש להשהות בנוזל כמה שעות - ורצוי לילה שלם. אין להשתמש במרינדה לבשר איכותי
(סטייק אנטריקוט לדוגמה.....)
- צולים על גחלים לוחשות (אפורות) בלבד ! - אחרת הבשר יהיה שרוף מבחוץ - ונא מבפנים
- להתחיל את המנגל 2-3 שעות לפני שמתחילים לאכול ! -
כנובע מסעיף קודם יש להמתין שכל הגחלים יהפכו אפורות - וזה לוקח זמן !
- לא לנפנף ! - רעה חולה היא לקבל סטייק מאופר (מלא באפר).
איך תזהה מישהו שחושב שהוא מבין בבשר (אבל בפועל הוא לא...) ?
מישהו שכל הזמן עומד ומנפנף !
למען הסר ספק: מנפנפים רק בהתחלה (עד שהאש "תתפוס"),
ופעם אחת לפני ששמים את הבשר (כדי להעיף אפר החוצה) - וזהו !
ייהרג ובל יעבור: לא מנפנפים כשיש בשר על הרשת בכל מקרה !
- איך מדליקים נכון מנגל ? בדיוק כמו שאי אפשר להדליק בול עץ ישירות עם גפרור
(בלי "להציף" בחומר דליק) - כך העיקרון הוא "מדורה מתחזקת" - בונים "מדורה קטנה"
מזרדים וענפים קטנים - כשהאש תופסת - מוסיפים ענפים מעט יותר גדולים -
ורק אז את הפחמים - גם יותר מהיר, וגם ללא כימיקלים !
- שיפודי עץ - יש לטבול במים כ 1/2 שעה עד 1 שעה לפני השימוש - גם לא יישרפו,
וגם יוסיפו טעם טוב
- לשמן את הרשת לפני הנחת הבשר (טריוויאלי אך חשוב !)
- הופכים פעם 1 בלבד ! - מחכים שהבשר יתחיל "להזיע" - והפעים פעם 1 וזהו
- ממליחים רק אחרי הצלייה ! (שוב - אם תראו אדם שממליח את הבשר על הגריל -
אין הוא מבין בבשר ! - הצילו את הסטייק !)
- לא דוקרים את הבשר - לא בסכין, ולא במזלג ! - הניחו לו לנפשו והפכוהו פעם 1 בלבד.
ניתן לבדוק פעם 1 אם הבשר "עשוי" גם מבפנים - אך לא יותר.
- ניתן להבריש את הבשר בעודו על הגריל במרינדה לשמירה על עסיסיות
- רוצים לשמור על טעם מעושן ועסיסי גם במנגל זול ? - כסו את המנגל בתבנית הפוכה
פשוטה מאלומניום להשגת אפקט של גריל סגור
- רוצים מנגל חד פעמי פשוט ? - השתמשו ב3-5 תבניות אלומיניום חד פעמיות
- טיפים נוספים לעישון - הוסיפו קליפות עץ אקליפטוס/הדרים או צמחי תבלין מה שיעניק
ארומה מיוחדת לבשר
- ירקות, פירות ושאר ירקות... - ניתן בשלב הכנת המנגל לשים תפוחי אדמה באלומניום
(כמו בל"ג בעומר ), על הגריל ניתן לצלות (ישירות/בשיפודים /בנייר אלומיניום), ירקות ופירות
שלמים או פרוסים למעשה כמעט כל פרי או ירק - עשו נסיונות חופשי !
מומלצים: בצל, גמבה, קישואים, חצילים (בונוס - לא מלכלך את השיש או הכיריים...),
שום ! (נסו שיני שום עם כמה טיפות שמן זית בנייר אלומיניום לכמה דקות),
תירס (אותו יש לטבול לפני להרבה זמן בדלי מים) ונסו גם פרוסות תפוח-עץ !
- החזיקו בקבוק מים בצד - גם לכבות אש משתוללת, וגם לשתייה ולניקוי ידיים.
- אין חובה לקנות את כל הסטים למנגל - אך מלקחיים טובות ממתכת הם המינימום הנדרש
- לסיום - כסו את תחתית הפינג'אן בנייר אלומיניום (כדי לנקות בקלות אח"כ) ושימו ישירות על הגחלים
לקפה של אחרי (ניתן גם להכין כך בשלב הכנת המנגל)
יש לכם טיפים נוספים ?
הוסיפו את הערותיכם ורעיונותיכם - והרשימה תתעדכן !
|
|
|
|
+- הוסף תגובה חדשה | | תגובות:
| בטעינה... |
|
|
|
|