|
פינת המתכון
והפעם בפינת המתכון: קומזיץ
איך להדליק נכון מדורה ?
רעיונות, טיפים ומתכונים לקראת ל"ג בעומר
והפעם בפינת המתכון: מדורות ל"ג בעומר
איך להדליק מדורה ?
- ראשית יש לבחור מקום מתאים: נגיש להגעה ולפינוי, נקי מחומרים דליקים ורצוי בקרבת ברז מים
- יש להשתמש בקרשים או עצים נקיים מפורמייקה או צבעים רעילים
- אין להכניס למדורה: פלסטיקים, קופסאות שימורים סגורות, תרסיסים וחומרי נפץ.
- יש ליצור מעגל בטוח שקוטרו פי 4 מגובהה המקסימלי של המדורה ולסמנו באבנים
(ביאור למהנדסים: r=2h)
- יש לוודא מים לכיבוי בכמות מספקת, שמתוכם דלי מלא מים מוכן בל עת.
- שלבי הדלקת המדורה:
- בבסיס המדורה חומרים דליקים כגון ניירות, קש וכ"ד
- מעל זה בצורת פירמידה עצים בורך ועובי הולך וגדל
- יש להשאיך חרך הדלקה, כך נימנע מהמנהג הקלוקל של שפיכת נפט/בנזין דליק, מסריח ומסוכן לכל עבר.
אוכל ומתכונים
- את תפוחי האדמה מומלץ לעטוף בנייר אלומיניות ולטובת נגישות, להשחילם על חוט ברזל
- ניתן לחצות את התפוח ולהוסיף קוביית חמאה או מרגרינה לפני ההכנסה למדורה
- מומלץ לבצע ניסיונות עם ירקות שונים כגון בטטה, בצל
- כמו כן ניתו להכניס ל"סיבוב" ירקות כגון חצילים, קישואים פלפלים - ועוד כיד הדמיון הטובה
- כמובן זהו הזמן להכין את המנגל ! (ע"ע גליון יום העצמאות . . .)
טיפים נוספים וכללי:
- מדורה גדולה מאוד היא לא "כייפית" - היא חמה מאוד (כשקרובים) וקרה (כשמתרחקים) - מצאו את האיזון
- ניתן לעשות מיני מדורה ע"י 4 בולי עץ/קרשים בצורת צלב כשהאש במרכז - וכל פעם "דוחפים" קצת פנימה
בכדי לשמור על האש - מתאים ביותר לפינג'ן
- הכינו מספיק שקיות זבל - וכך תימנעו מתמונות מביכות של "הישראלי המכוער" בערוץ 2...
- ניתן להכין מרקים, ומאכלי קדירה (ופוייאקה !)
- גם לאספרסו שהוכן עם מקינטה על גחלים טעם ייחודי ואופייני.
יש לכם טיפים נוספים ?
הוסיפו את הערותיכם ורעיונותיכם - והרשימה תתעדכן !
|